Erdoğan: Vicdanları yaralayanlar, milletin ahını almaktan kurtulamaz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2008 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da konuşan Başbakan Erdoğan, 'kapatma davasına zil takıp oynamadıkları kalanlar var' dedi ve ekledi: 'Millet burada, millet meydanlarda, kararı onlar verecek'

Partisinin kadın kolları il kongresindeki konuşmasına "Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" diyerek başlayan Erdoğan, "Müsadenizle ceketimi çıkartmak istiyorum" dedi ve gömlekle konuşmasını sürdürdü.

Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye'yi düşünmek sadece AK Parti'nin mi görevidir. Biz tek başımıza da kalsak Türkiye'yi düşünmeye ve demokrasinin kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim köklerimizde Yunuslar Mevlanalar var.

Biz bize uzanan ellerin kırılmasını değil, birer şefkat eline dönüşmesini istiyoruz.

Hukukta nice hatalar yapıldı. Faturayı bu millete ödetmeye kimin hakkı var. Bu milletin huzurunu kaçırmaya kimin hakkı var. Bu milletin iradesini hiçe sayanlar milletin ahını almaktan kurtulamazlar. Türkiye'yi çağdaş dünyadan koparmaya çalışanlar bu milleti karşısında bulmuştur. Zamanın gerisinde kalanların dar kalıpları aşıldı. Kimse Türkiye'yi 3'üncü sınıf ülke gibi gösteremez. Hayırlı bir iş yapmak için derdi olmayanlar bari gölge etmesinler.

KARARI MİLLET VERECEK

Son gelişmelere sadece zil takıp oynamayanlar söylüyorum. Şanlıurfa'nın meydanı müsait isterseniz oynayın. Millet size cevabını versin. İşte demokrasi bu. İşte millet bu... Millet burada millet meydanlarda kararı onlar verecek. Onlar daha çok yasakçı yönetimler kurmak ister. Hukukla millet iradesini nasıl karşı karşıya getireceklerini düşünür.

Bizi anlamayanlar yine sandıkta cevap gelir. Bunlar Ak Parti'den değil millet egemenliğinden korkuyor. Korkuları demokrasi ve hukuk devletidir.

AKP'YLE DİNCİLİK, GECEYLE GÜNDÜZ KADAR UZAK

AKP'yi; dincilikle, fanatizmle, terörle yanyana göstermeye çalışmak gayri ciddiliktir. Yalanla gerçek, geceyle gündüz arasındaki mesafe neyse AKP'yle dincilik arasındaki mesafede odur. İster başka ideolojilerin arkasına saklansın, ister içerde, ister dışarda olsun AKP aşırılığın karşısında olmuş, aşırı uçlarla mücadele etmiştir, etmeye de devam edecektir. O yüzden millet iradesi, AKP'yi siyasi yelpazsenin merkezine oturtmuştur.

Haydi Kızlar Okula kampanyası yürütüyoruz. Herhalde bu da laikliğe aykırı değil, değil mi? Okulları bilgisayarla donattık, bütçede en büyük payı, eğitime ayırdık. Herhalde laikliğe aykırı değil, değil mi? Bunlar sosyal hukuk devletinin, laikliğin gereğidir. Biz bunları yaptık."

Biz laik sosyal bir hukuk devletinin yanındayız. Durmak yok yola devam. Biz milletimize güvenmeye devam ediyoruz. Milletimiz bize inandı biz de ona inanıyoruz.

O kuyrukları hatırlayın. İlaçlarınız alamadığınız günleri hatırlayın. Bugün git yarın gel diyen zihniyetleri hatırlayın. Çünkü biz olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhhat gibi dedik. Toplu konutlar, duble yollar... Hepsini hatırlayın.

70 milyonun tamamı bizim canımızdır. Bizde etnik bölgesel ve dinsel milliyetçilik yok. Herkes bizim kardeşimiz. Biz bu toprağın insanına sevdalıyız. Türkiye'nin sorunu bizim sorunumuz. Adalet yoksa hiçbir şey yoktur. Türkiye'nin yıllarca beklediği adalettir. Biz bu işe baş koyduk. Buradan geriye dönüş evelallah olmayacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber